Deze 5 camping recepten zijn makkelijk en snel te bereiden

Elke keer weer is het toch best een uitdaging om een lekkere maaltijd te koken in de camper of caravan. Om je een handje op weg te helpen hebben we 5 simpele camping recepten verzameld die je makkelijk en snel kunt bereiden. Ook geven we je nog een extra bonus recept en ronden we af met enkele tips voor het koken in de camper.

Camping recept 1: Tagliatelle met gamba’s en spinazie

Camping recept 1: Tagliatelle met gamba's en spinazie

(Bron: Ohmyfoodness)

Benodigdheden:

  • 125 gram gedroogde tagliatelle
  • knoflookpoeder
  • 1 ui
  • 350 gram tomatenblokjes
  • 250 gram gamba’s
  • 3 flinke handen spinazie
  • 200 milliliter groentebouillon (1 bouillonblokje)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas 
  • peper en zout
  • basilicum

Bereidingswijze:

Pak de grootste kookpan die je hebt en doe er een scheutje olijfolie in. Snipper de ui en fruit deze aan tot het goed begint te geuren. Strooi er vervolgens een beetje knoflookpoeder overheen. 

Bak de gamba’s mee en schep even om, maar bak ze niet gaar! Giet daarna het blikje met tomatenblokjes eroverheen en giet de 200 milliliter groentebouillon erbij (water met een half bouillonblokje). Afhankelijk van je smaak kun je altijd nog een beetje toevoegen van het bouillonblokje, mocht je het nog te flauw vinden.

Voeg de paprikapoeder toe, roer het even goed door en breng het geheel aan de kook.

Leg, zodra de saus kookt,  de tagliatelle in de pan en doe de deksel erop. Kook de pasta in 25 minuten in de saus gaar. Zorg ervoor dat je af en toe even roert zodat de pasta niet aan elkaar plakt. Voeg 10 minuten voor het einde de spinazie toe en blijf roeren. 

Voeg een deel van de geraspte kaas toe en roer goed door. Breng het gerecht tot slot nog op smaak met peper en zout. Schep de tagliatelle in diepe borden en garneer met wat extra Parmezaanse kaas.

Camping recept 2: Salade voor bij de BBQ

Camping recept 2: Salade voor bij de bbq

(Bron: Healthtastic)

Benodigdheden:

  • 250 g broccoli
  • 1 tomaat
  • bakje spekjes
  • ½ kopje tuinkers
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 eetlepels citroensap 
  • 3 eetlepels rozemarijn of olijfolie
  • ½ teentje geperste knoflook of knoflookpoeder

Bereidingswijze:

Kook de broccoli, maar zorg dat deze nog een goede bite heeft. Laat de broccoli vervolgens afkoelen. Bak de spekjes tot ze lekker krokant zijn. Laat ook de spekjes afkoelen. Snijd ondertussen de tomaten in kleine stukjes en pluk de tuinkers. Meng deze producten met de citroensap en de olie. Hak een paar rozemarijnnaalden fijn en pers een klein teentje knoflook. Voeg dit toe aan de salade. Zodra de broccoli is afgekoeld voeg je deze ook toe. Meng het geheel goed door elkaar en je hebt een fantastisch en gezond recept voor bij de BBQ. 

Camping recept 3: Pastasalade met tomaat en Pesto

Camping recept 3: Pastasalade met tomaat en pesto

(Bron: Flair en foto: Italiaans restaurant https://balenaosteria.be/)

Benodigdheden:

  • 1 pak pasta
  • 2 potjes groene pesto
  • gehalveerde cherrytomaten
  • kleine blokjes mozzarella
  • rucola of veldsla
  • optioneel: spekjes of gerookte kip 

Bereidingswijze:

Kook allereerst de pasta en laat het vervolgens weer afkoelen. Snijd ondertussen de tomaten en mozzarella. Meng daarna de afgekoelde pasta met de pesto, de tomaten, de mozzarella en eventueel wat rucola of veldsla en de salade is al klaar. Dit recept is verreweg het meest makkelijkste gerecht uit het rijtje. Ideaal voor op de camping dus!

Camping recept 4: Couscous met gegrilde kip

Camping recept 4: Couscous met gegrilde kip

(Bron: campingrecepten)

Benodigdheden:

  • 1 bosje bosuitjes
  • 1 citroen
  • bladpeterselie
  • 2 avocado’s
  • 3 tomaten
  • 20 ml balsamicoazijn
  • 75 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 300 gr couscous
  • 400 gr kipfilet
  • peper & zout

Bereidingswijze:

Doe de couscous in een schaaltje, dat groot genoeg is zodat er ook nog water bij kan. Kook het water en giet deze naar verhouding bij de couscous, totdat de couscous net onderwater staat (de bereidingswijze staat op de verpakking). Laat dit weken en roer na ongeveer 1 minuut goed door, zodat de couscous uit elkaar valt. 

Snijd de bosui, tomaten en avocado’s. Als de couscous is afgekoeld, meng je de couscous, de groenten en de geraspte kaas in een kom. Voeg wat olijfolie en balsamicoazijn toe. Breng het geheel op smaak met een beetje peper en zout. Snijd de citroen in partjes, hak de peterselie fijn en zet deze alvast op tafel. 

Verwarm een pan alvast voor en dep de kipfilet ondertussen droog met keukenpapier. Bak de kipfilet in vijf minuten goudbruin en serveer deze op de couscoussalade om het gerecht af te maken.

Camping recept 5: Noedels met kokos en limoen

Camping recept 5: Noedels met kokos en limoen

(Bron: Foody)

Benodigdheden:

  • 150 gr eiernoedels
  • 100 ml kokosmelk
  • 250 gr kip
  • ½ rode peper
  • 2 teentjes knoflook of knoflookpoeder
  • 200 gr peultjes
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1 limoen
  • geraspte kokos 
  • ½ kippenbouillonblokje

Bereidingswijze:

Snijd de ui, rode peper (zonder zaadjes) en de knoflook fijn. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui, rode peper en knoflook zo’n 3 minuutjes. Pers de limoen uit boven de pan. 

Snijd de kip en paprika in stukjes. Bak eerst de kip 5 minuten mee en voeg daarna de paprika toe. Kruimel daarna het halve bouillonblokje en giet de kokosmelk erbij. Roer alles door elkaar. Voeg als laatste de peultjes toe en laat dit 5 minuten garen. Kook de noedels en bestrooi het gerecht met geraspte kokos voor het serveren.

Bonus recept: Pannenkoeken met bosbessen en ijs 

Camping recept: Pannenkoeken met bosbessen en ijs

Benodigdheden:

  • 2 middelgrote eieren
  • 125 ml melk
  • 100 ml mineraalwater
  • zout

Tip: Leg een garde in je camper! 

Bereidingswijze:

Klop de eieren met het zout tot ze schuimig zijn. Voeg geleidelijk de melk en bloem toe en roer tot het beslag glad is. Omdat je waarschijnlijk geen mixer hebt is het aan te raden om de bloem geleidelijk met een eetlepel toe te voegen en het geheel goed te roeren met een garde. Dit voorkomt de vorming van klonten.

Laat het beslag dan ongeveer 10 minuten staan. Voeg vervolgens het mineraalwater toe en klop het nogmaals ongeveer 2 minuten lang op.
Tijd voor het bakken! Je kunt de pannenkoeken serveren met allerlei soorten fruit en honing maar ook met ijs voor een heerlijk dessert. 

Tips voor het koken op de camping

Hieronder nog enkele tips om het koken op de camping gemakkelijker te maken.

Tip 1: Neem voldoende kruiden mee

Op de camping ben je vaak afhankelijk van de voorraad van de supermarkt op de hoek waardoor koken van een volledig recept niet altijd mogelijk is. Maar van alles is wel iets lekkers te maken als je het met de juiste kruiden combineert! 

Zorg ervoor dat je tijdens het inpakken standaard een aantal potjes kruiden meeneemt. Bijvoorbeeld: peper en zout, Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, paprikapoeder, basilicum en oregano. Hiermee kun je de lekkerste en simpelste gerechten maken.

Tip 2: Gebruik groente als basis

Groente is vaak de basis voor het gerecht. Kijk in je camperkoelkast en bedenk welke groente lekker bij elkaar zijn. Snijd deze klein, indien nodig kook ze een beetje en bak de groente daarna in een goede olijfolie. Dit kan gewoon in een klein bakpannetje. 

Voeg een aantal kruiden één voor één tijdens het bakken toe. Bak nog een lekker stukje vis of vlees en kook je pasta, rijst of aardappelen. Zo kun je al snel een lekkere maaltijd op tafel toveren zonder recept. Proef tussendoor goed en kijk welke smaak je eventueel nog mist. 

Tip 3: Neem een bakplaatje mee

Neem een bakplaatje mee waarmee je lekker buiten kunt bakken. Hierdoor wordt het koken een feestje! 

Succes met het koken op de camping!

Hopelijk heb je iets aan de genoemde recepten en kooktips voor op de camping. Veel succes en kookplezier gewenst!