Top 6 beste camper bestemmingen in de herfstvakantie

In de zomervakantie gaan veel mensen weg met de camper, dit door het lekkere weer en de vakantiesfeer die er in deze tijd hangt. Maar heb je er weleens aan gedacht om in de herfst met de camper op pad te gaan? Ook in dit seizoen zijn er genoeg prachtige bestemmingen waar je kan genieten van een najaarsvakantie. Wij hebben voor jullie zes leuke bestemmingen op een rijtje gezet die perfect zijn voor een camperavontuur in de herfst!

Camper aan de kust

Zwarte woud, Duitsland

Als je dol bent op de natuur, dan is het Zwarte Woud in Duitsland de perfecte plek om tijdens de herfst te bezoeken. In deze periode kleuren de bossen rood en oranje, wat zorgt voor een mooi herfstplaatje. 

Er is genoeg te doen in deze omgeving, zo zijn er wandelroutes, wijngaarden, dorpjes en watervallen. Ook liggen de steden Basel en Stuttgart niet ver van het Zwarte Woud, waardoor een stedentripje makkelijk te organiseren is.

Eifel, Duitsland

Als je houdt van een avontuurlijke vakantie voor jong en oud, zit je bij de Eifel goed! Dit gebied biedt vulkaanmeren, wandelroutes, watervallen en fietspaden. 

Je kunt ook steden als Monschau of Cochem bezoeken voor een dagtrip. Ben je dol op de Formule 1? Dan kan je met je eigen auto over een echt Grand Prix circuit racen, hoe gaaf is dat! Als je houdt van een veelzijdige vakantie is de Eifel een echte aanrader.

Eifel Frankrijk

Bourgogne, Frankrijk

Ben jij een wijnliefhebber? Dan is Bourgogne de bestemming voor jou. In de herfst geniet je hier van lekkere temperaturen en rustige campings, waardoor je helemaal tot rust kunt komen. In Bourgogne heb je de beste wijnen van heel de wereld, twijfel daarom niet om een van de vele wijnhuizen te bezoeken. 

Naast de wijn zijn er ook talloze kleine dorpen te ontdekken, met veel unieke architectuur. Daarnaast zijn er veel weilanden en wijngaarden, wat zorgt voor een rustgevende sfeer. Ook voor de sportievelingen is er genoeg te doen, met wandel- en fietsroutes die je door de wijngaarden leiden. Kortom, Bourgogne is een heerlijke rustgevende vakantiebestemming!

Toscane, Italië

De Toscane is in de zomer een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders, maar wist je dat de Toscane in de herfst ook een mooie bestemming is om te bezoeken? Hier kleuren de bladeren rood, oranje en geel, wat zorgt voor een schilderachtig uitzicht. 

Omdat de temperaturen in de herfst een stuk aangenamer zijn dan in de zomer, kan je het landschap nog beter ontdekken. Zo kan je gemakkelijker wandelingen door de verschillende dorpjes en het platteland maken. Als je van wijn houdt, is Toscane in de herfst dé plek om te zijn. Het is dan oogstseizoen, en je krijgt zelfs de kans om je eigen druiven te plukken! Als je van een rustgevende vakantie houdt, dan is de Toscane een topbestemming tijdens de herfst.

Toscane

Zuid-Tirol, Italië

Als je houdt van een vakantie in de bergen, dan is Zuid-Tirol in Italië een goede vakantiebestemming in de herfst. Het is de meest noordelijke provincie van Italië waardoor het goed bereikbaar is met de camper. 

Als je houdt van een avontuurlijke vakantie is dit onze grootste aanrader, de Dolomieten bevinden zich namelijk in dit gebied. In de Dolomieten zijn enorm veel wandelgebieden waar je terechtkomt in de mooiste landschappen. Van prachtige meren tot adembenemende bergen, de Dolomieten hebben het allemaal. Naast het mooie landschap is er ook op culinair gebied veel te ontdekken. Zo zijn er veel plekken waar je kunt genieten van lokale gerechten en wijnen. Als kers op de taart: In deze regio is het meer dan  80% van het jaar zonnig, waardoor het waarschijnlijk mooi weer gaat zijn tijdens jouw bezoe k!

Ardennen, België

Tot slot een bekende bestemming voor velen: De Ardennen in België. Het hele jaar door wordt dit gebied bezocht door Nederlanders. Dit komt doordat het een goede bestemming is voor de avonturiers en omdat het niet al te ver rijden is. 

Geniet van de mooie roodkleurige bossen in de herfst en maak lange wandelingen. Daarnaast kan je in de Ardennen avontuurlijke fietstochten afleggen over de verschillende routes of kan je deelnemen aan de verschillende watersporten. Voor liefhebbers van wild zijn er in het najaar veel mogelijkheden om in de lokale restaurants te genieten van seizoensgebonden gerechten. Wees er wel op voorbereid dat het in de Ardennen meer kan regenen dan in de andere gebieden die we hebben genoemd. Zorg er daarom voor dat je het weer goed in de gaten blijft houden.

Ardennen

In de herfst op pad met de camper

Wil jij deze herfst graag weg met de camper, maar heb je er zelf geen tot je beschikking? Bekijk hier ons actuele aanbod met huurcampers, boek direct en ga er binnenkort op uit! Wij wensen je alvast veel kampeer plezier!

Nog meer camper inspiratie opdoen? Bekijk dan onze volgende blogs