Met de camper naar Zwitserland: Onze tips

Ben je een natuurliefhebber en avonturier? Dan is Zwitserland dé vakantiebestemming voor jou. Met zijn hoge bergen, heldere meren en uitgestrekte groene landschappen is Zwitserland een paradijs voor avonturiers. Een vakantie in dit land biedt een veelzijdige ervaring, waarbij je niet alleen kunt genieten van de prachtige natuur, maar ook traditionele dorpjes kunt ontdekken. Met eigen vervoer op pad gaan is ideaal voor het verkennen van dit land, en daarom is reizen met de camper de perfecte optie! We delen graag een aantal tips om je voor te bereiden op een onvergetelijke camperreis door Zwitserland.

Plekken om te bezoeken 

In Zwitserland valt er een overvloed aan bezienswaardigheden te ontdekken, zo zijn er kleine dorpen, grote steden en is er veel natuur om te ontdekken. Wij nemen je graag mee in de leuke activiteiten die Zwitserland te bieden heeft.
 

Saint Ursanne

Dit stadje is perfect voor mensen die van architectuur houden en zeker de moeite waard om te bezoeken. Door de middeleeuwse stadskern zijn er veel bijzondere gebouwen te zien. De stad ligt aan de rivier de Doubs en hierdoor is het mogelijk om in de zomer te kanoën of kajakken. Als je dol bent op cultuur en bijzondere stadjes dan is Saint Ursanne een aanrader om te bezoeken! 

Zürich

Je kan al eens van Zürich gehoord hebben, het is namelijk het economische hart van Zwitserland. In deze stad liggen enorm veel grote bedrijven en veel rijke mensen zoeken hier hun huisvesting. Er zijn veel bezienswaardigheden in Zürich, er is voor iedereen wel wat. Zo kan je de botanische tuinen bezoeken of slenteren door de straten met bijzondere architectuur. Maar kan je ook musea bezoeken of een drankje doen in een van de vele cafés. 

Zurich

Rheinfall

Wanneer je Zürich hebt bezocht dan zit je dicht bij de Rheinfall, de grootste waterval in Europa. De waterval is niet qua hoogte, maar qua breedte de grootste waterval. Omdat het een toeristische plek is, zijn er genoeg voorzieningen rondom de waterval te vinden zoals restaurants, winkels en parkeerplekken. De waterval is te voet te bereiken, maar je kan er ook voor kiezen om met de boot te gaan waardoor je de waterval van dichtbij kan bekijken. Als je van natuur houdt, is de Rheinfall een grote aanrader!

Rheinfall

Aletschletsjer

Hou jij van wandelen en avonturen? Dan is het aan te raden om de grootste Gletsjer van Zwitserland te bezoeken: De Aletschgletsjer. Deze gletsjer is 23 kilometer lang, waardoor hij enorm indrukwekkend is. Het is mogelijk om een hike te maken naar deze Gletsjer. Let wel op, want deze hike is 17,5 kilometer lang waardoor het een intensieve activiteit is. Wees dus goed voorbereid!

Wijngaardterrassen van Lavaux

Als wijnliefhebber mag een bezoek aan de wijngaardterrassen van Lavaux niet ontbreken op je reisroute. Gelegen aan het prachtige Meer van Genève, bieden deze wijngaarden een adembenemend uitzicht. Of je nu te voet of per fiets reist, langs het pad kom je talloze informatieborden tegen die je meer vertellen over de geschiedenis van de wijngaarden. Voor de echte liefhebbers is het zelfs mogelijk om bij lokale wijnboeren een proeverij te reserveren en de lokale wijnen te ontdekken.

National Park in Engadin

Voor liefhebbers van natuur is een bezoek aan het National Park in Engadin een onmisbare ervaring. Als het oudste natuurpark in de Alpen, biedt het een uitgestrekt gebied van 80 kilometer aan wandelpaden. Met een divers aanbod aan excursies voor alle leeftijden, kunnen bezoekers het park op verschillende manieren ontdekken. Van fietsen tot wandelen, er zijn tal van routes beschikbaar om de prachtige natuur te verkennen.

National Park Engadin

Bijzondere camperplaatsen bij Zwitserland

Als je met de camper naar Zwitserland gaat, is het handig om vroegtijdig een camping te boeken. Wij hebben een aantal bijzondere campings voor jullie op een rijtje gezet die stuk voor stuk op prachtige locaties liggen!

Camperplaats in de buurt van Basel

Als je graag in de buurt van Basel wilt overnachten dan is camping Luginsland de perfecte plek om te verblijven. Deze ligt niet ver buiten de stad en voorziet je van alle basisvoorzieningen en meer! 

De camping beschikt over een uitzonderlijk mooi toiletgebouw en een eigen restaurant, waardoor gasten van alle gemakken zijn voorzien. Daarnaast worden er diverse excursies en activiteiten aangeboden, zodat er altijd iets te doen is. Denk bijvoorbeeld aan paardrijden en golfen op de nabijgelegen golfbaan. Voor verkoeling is er een zwembad beschikbaar en voor ultieme ontspanning kun je terecht in de spa. Het enige punt om op te letten is dat de camping zich in Duitsland bevindt, vanwege de nabijheid van de grens met Basel. Gelukkig is Basel snel te bereiken vanaf de camping.

Basel

Camperplaats in de buurt van Saint-Moritz 

Hou je van een camping die omringd is door natuur? Dan is camping St.-Moritz een fijne plek om te verblijven. Het biedt alle basisvoorzieningen en heeft een breed scala aan standplaatsen. De camping beschikt over zijn eigen restaurant waar verschillende gerechten worden geserveerd waaronder pizza. Overigens zijn er genoeg activiteiten rondom de camping zoals fietsen, wandelen en windsurfen. De camping ligt dicht bij een meertje wat voor de nodige verkoeling kan zorgen.

Camperplaats in de buurt van Zürich 

Wil je graag in de buurt van Zurich verblijven? Dan ben je bij camping Sulz aan het goede adres. Deze camping ligt direct aan een rivier waar je in kan zwemmen en heeft daarnaast ook nog een zwembad. Naast alle basisvoorzieningen beschikt deze camping ook over een restaurant waar je gemakkelijke gerechten kan bestellen. Voor een relaxed verblijf omringd door groen moet je bij camping Sulz zijn.

Zurich

Camperplaats in de buurt van Rheinfall 

Als je op zoek bent naar een familiecamping in de buurt van Rheinfall is camping Hüttenberg een fijne plek om te verblijven. Naast de basisvoorzieningen heeft de camping een winkeltje waar je alles voor je ontbijt kan vinden. Ook beschikt de camping over een bistro en een fijn zwembad. Ook voor de jeugd zijn er voldoende voorzieningen om tijd door te brengen waardoor ze zich niet hoeven te vervelen. Wil jij graag met het hele gezin op vakantie, dan is camping Huttenberg de perfecte plek om te verblijven!

Laatste tips

In Zwitserland is het betaalmiddel de Zwitserse frank, maar op veel plekken is het mogelijk om met euro’s te betalen. Toch is het handig om wat Zwitserse franken op zak te hebben. Het is namelijk nog niet overal mogelijk om met de euro te betalen, zeker in kleinere dorpen kan dit voorkomen. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Als je in Zwitserland rijdt, moet je tol betalen. Er zijn overigens geen tolpoortjes waardoor je een vignet moet aanschaffen. Deze kan je vaak online bestellen of je kan hem bij de Zwitserse grens aanschaffen.

Hou er rekening mee dat je in Zwitserland door veel tunnels gaat rijden door het grote aantal gebergte. Hou dus hier je snelheid goed in de gaten en zorg dat je genoeg brandstof hebt.

Er zijn in Zwitserland snelheidsregels voor campers. Binnen de bebouwde kom geldt een snelheid van max 50 km/u, buiten de bebouwde kom is dit 80 km/u en op de snelweg is dit 120 km/u. 

Wil je graag gratis overnachten met de camper? Check dan vooral de gelinkte website voor gratis camperplaatsen in Zwitserland.
 

Met de camper naar Zwitserland

Wij hopen dat je nu helemaal klaar bent voor je camperreis naar Zwitserland. Ben je enthousiast geworden over een reis met de camper naar Zwitserland, maar beschik je zelf niet over een camper? No worries! Bekijk nu ons actuele aanbod van de te huren campers en vind jouw droomcamper.

Wil je graag meer reisinspiratie opdoen? Lees dan zeker onze andere blogs!