Met de camper naar Slovenië!

Slovenië is een geweldige vakantiebestemming als je van natuur, cultuur en avontuur houdt! Slovenië wordt een steeds bekendere vakantiebestemming voor veel Nederlanders omdat het land veel goedkoper is vergeleken met bekendere vakantiebestemmingen zoals Italië of Frankrijk. Ben je aan het overwegen om dit jaar met de camper af te reizen naar Slovenië? Lees dan snel verder. Wij hebben alle tips verzameld, van de beste routes en camperplaatsen tot de mooiste bezienswaardigheden!

De beste route

Er zijn meerdere manieren om naar Slovenië te rijden, maar vanuit Nederland kan je het beste de volgende route nemen: Rijd richting Oberhausen in Duitsland, vervolg je route richting München. Vervolgens rijd je door naar Oostenrijk in de richting van Salzburg, vanuit hier rijd je door in de richting van Klagenfurt. Volg de A11 richting de Sloveense grens bij de Karawankentunnel. Nu heb je Slovenië bereikt, raadpleeg vanuit hier de routebeschrijving zodat je op de snelste manier op jouw bestemming komt!

Tips voor onderweg

Vergeet niet dat je in Oostenrijk en Slovenië een tolvignet nodig hebt! Schaf deze vooraf aan of koop ze bij een tankstation bij de grens.
Bij de Karawankentunnel moet je tol betalen, houd hier dus rekening mee.

Mooiste camperplaatsen Slovenië

In Slovenië zijn enorm veel leuke plekken om te verblijven. Wij hebben onze top 5 op een rijtje gezet zodat jij zeker weet dat je een mooi plekje vindt!

Camping Bled

Je hebt vast al eens van Bled gehoord, het is namelijk de bekendste plaats van heel Slovenië! Dit doordat het midden in de natuur ligt met een prachtig meer, ook zijn er enorm veel activiteiten te beleven. Camping Bled ligt direct aan het meer waardoor hij erg populair is. Ook beschikt de camping over alle basisvoorzieningen en meer! Zo beschikt de camping over gratis wifi, zijn honden welkom, is de camping kindvriendelijk en worden er verschillende sportactiviteiten op de camping georganiseerd. 

Bled

Camp Danica

Wil je graag in de buurt van het meer Bohinj verblijven, dan is Camp Danica een leuke locatie om te verblijven. Er is hier veel ruimte en de camping biedt moderne faciliteiten. De camping is hond en kindvriendelijk waardoor het ideaal is om met het hele gezin te verblijven. Voor de avonturiers is er ook genoeg te beleven want de camping beschikt over verschillende sportactiviteiten zoals fietsen, tennissen en bootje varen!

Eco Camping and Chalets Koren

Hecht je veel waarde aan de natuur? Dan is Eco Camping and Chalets Koren wat voor jou! Deze camping is namelijk milieuvriendelijk en ligt in een supermooie omgeving. De camping beschikt over alle gemakken en meer. Zo is er een winkel, een speeltuin, een klimwand en verhuur van verschillende items waarmee je avontuurlijke activiteiten kan uitvoeren! Als je van avontuur houdt, is dit echt de place to be, zo is er in de buurt enorm veel te doen. Denk aan raften, kayakken, paragliden, mountainbiken, wandelen, canyoning, paardrijden en nog veel meer!  

Kayakken in Chalets Koren

Camping Saksida

Ben jij een echte wijnliefhebber, kijk dan niet verder, camping Saksida is de place to be! Deze ligt namelijk midden in de wijngaarden en is een perfecte combinatie voor kamperen en wijnproeven. Naast alle basisvoorzieningen biedt deze camping ook een zwembad, picknickplaats en internet. Naast deze voorzieningen heeft de camping een restaurant die is bekroond met een Michelin-ster, voor de echte fijnproevers dus een aanrader!  

Camping Sobec

Zit je graag midden in de natuur, dan is camping Sobec de perfecte plek om te verblijven! De camping bevindt zich in de buurt van de iconische plek Bled, maar zelf beschikt de camping ook over een prachtig stuk water waar heerlijk in gezwommen kan worden. Naast alle basisvoorzieningen is er een speeltuin voor kinderen, en worden er de hele zomer leuke activiteiten georganiseerd! 

Bezienswaardigheden in Slovenië 

Bled

Als eerste op de lijst is natuurlijk Bled, we hebben dit plaatsje al een paar keer benoemd in dit blog maar als je de kans krijgt is dit plaatsje zeker de moeite waard om te bezoeken. Naast het prachtige landschap zijn er veel historische bezienswaardigheden zoals het middeleeuwse kasteel. Ook zijn er veel outdoor activiteiten zoals wandelen, fietsen en zwemmen.

Terme 3000

In Slovenië zijn enorm veel avontuurlijke activiteiten te vinden, maar na al dat avontuur is het ook wel eens lekker om te ontspannen. Terme 3000 is hier de perfecte plek voor. Dit is het grootste thermale resort van heel Slovenië! Het resort beschikt over thermale baden, een wellness, een spa, sportactiviteiten, restaurants en medische behandelingen. 

Canyoning

Voor de echte avonturiers is Canyoning een geweldige activiteit. Slovenië heeft het perfecte landschap om deze sportieve activiteit uit te voeren. Met deze sport verplaats je je door een rivierkloof met behulp van verschillende technieken zoals wandelen, klimmen, springen en zwemmen. Bekende locaties om te canyonnen in Slovenië zijn de Soca-vallei, Bovex en Jerersko.

Canyoning

Wandelen

Slovenië biedt een prachtig landschap dat te voet goed te ontdekken is. Er zijn verschillende landschappen zoals bossen, bergen en meren. De bekendste plekken om te wandelen zijn Triglav National Park, Soca-vallei, Karawankengebergte, Logar Vallei en Bohinj. Deze plaatsen zijn stuk voor stuk prachtig, er zijn genoeg routes voor beginnende en ervaren wandelaars.

Bohinj

Als je van water houdt dan is Bohinj een mooie plek om te bezoeken, omdat deze bekendstaat om het Bohinj meer. Dit is de ideale plek om te zwemmen, kajakken of vissen. Ook kan er in dit gebied goed worden gewandeld. Deze route brengt je langs watervallen en prachtige rotsformaties. Zeker de moeite waard om een bezoek aan te brengen tijdens je reis.

Postojna grotten

Een van de drukst bezochte toeristische attracties zijn de Postojna grotten. Dit zijn een van de grootste karstgrottenstelsels ter wereld. Deze grotten werden in 1818 ontdekt en sindsdien komen er steeds meer toeristen op af. Het grottenstelsel is ongeveer 24120 meter groot en wordt toegankelijker gemaakt door middel van een ondergrondse treinrit. De grot heeft een grote zaal die ook wel de ‘concertzaal’ wordt genoemd, waar ook daadwerkelijk concerten worden georganiseerd.

Bohinj

Piran

Als laatste willen we jullie de tip meegeven om een bezoek te brengen aan Piran. Het staat bekend om zijn Venetiaanse architectuur en smalle straatjes en ligt direct aan de kust. De stad was vroeger onderdeel van de Venetiaanse republiek, wat de stijl van de gebouwen verklaart. Er zijn verschillende bezienswaardigheden zoals de St. George kerk, Tartini House en de stadsmuren. Ook zijn er in deze stad verschillende restaurants die lokale gerechten serveren. 

Slovenië met kinderen

Is Slovenië een land om met kinderen te bezoeken? Jazeker! Het land biedt enorm veel kindvriendelijke activiteiten zoals dierentuinen, zwemgelegenheden en de Postojna-grotten. Ook veel accommodaties zijn kindvriendelijk en bieden speeltuintjes, animatie en verschillende activiteiten aan. Voor de echte avonturiers zijn er ook genoeg avontuurlijke activiteiten zoals kajakken en mountainbiken. Overweeg daarom zeker om een familievakantie naar Slovenië te boeken!

Piran

Met de camper naar Slovenië

Wij hopen dat we je genoeg informatie hebben kunnen geven voor een geweldig verblijf in Slovenië. Ben je helemaal enthousiast geworden om met een camper weg te gaan, maar beschik je zelf niet over een camper? Bekijk ons actuele aanbod van de te huren campers. Wij wensen je alvast een mooie reis toe!

Meer lezen over camperreizen in Europa? Bekijk vooral onze volgende blogs!