De beste camperplaatsen bij Calais

Calais staat bij de meeste mensen bekend als de oversteekplaats van Frankrijk naar het Verenigd Koninkrijk. Maar wist je dat Calais zelf ook een verrassend leuke bestemming is om te verblijven? Hoewel de stad in het verleden niet altijd de beste reputatie had, heeft het zich de laatste jaren ontwikkeld tot een mooie badplaats met tal van bezienswaardigheden. Dus, als je deze zomer overweegt om Calais te bezoeken met de camper, ben je hier aan het juiste adres! We hebben namelijk de zes beste campings in de buurt van Calais voor je op een rijtje gezet.

Château de la Bien Assise

Hou jij van een luxe verblijf? Dan is camping Chateau de la Bien Assise wat voor jou! De 5 sterren camping ligt zo’n 10 minuten van Calais af en beschikt over alle basisvoorzieningen en meer! 

Op de camping vind je niet alleen een restaurant met traditionele gerechten en een winkeltje voor al je boodschappen, ook zijn er genoeg activiteiten! Neem een duik in het zwembad met glijbaan, speel een potje tennis op de tennisbaan of geniet van een rondje golf op de golfbaan. Ook zijn er pingpongtafels en genoeg fietspaden en wandelroutes om te verkennen. Voor de sociale vlinders onder ons is er een bar waar je kan genieten van een lekker drankje. 

Op deze camping ben je ervan verzekerd dat je je geen moment gaat vervelen! Je kan in het hoogseizoen vanaf  € 46,- per dag op deze camping verblijven met de camper.

Camping Le Courtil Rose

Ongeveer 15 minuten van Calais ligt de camping Le Courtil Rose. Deze 2 sterren camping is perfect voor een gezinsvakantie en biedt alle basisvoorzieningen en meer! 

Hoewel de camping iets verder van het strand ligt, kan je zo’n 400 meter verder een verfrissende duik nemen in het nabijgelegen meer! Daarnaast heeft de camping een restaurant en is er wifi beschikbaar. Voor degene die van avontuur houden ligt er op 300 meter afstand een activiteitencentrum waar van alles te beleven is! 

Bij deze camping weet je zeker dat je een comfortabele vakantie hebt met genoeg activiteiten voor jong en oud.

Calais

La Paillotte

Op zo’n 25 minuten rijden van Calais zit de camping La Paillotte, een betaalbare familie-vriendelijke camping waar honden welkom zijn! 

De camping beschikt over een lekker restaurant en een gezellige bar waar je een drankje kan doen. Ook ligt er een groot meer op zo’n 4 km afstand van de camping waar je een verfrissende duik kan nemen. De camping ligt in een groene omgeving waar je helemaal tot rust kan komen. 

Prijzen zijn al vanaf € 20 per dag! Ben jij op zoek naar een betaalbaar en comfortabel verblijf voor het hele gezin? Dan is camping La Paillotte de perfecte plek om te verblijven met de camper.
 

Camping Caravaning Saint Louis

Op slechts acht kilometer van Cannes ligt de camping Saint Louis. Deze camping beschikt over alle basisvoorzieningen. Naast deze basisonderdelen beschikt de camping over een aantal extra voorzieningen. Zo is er een aquapark met maar liefst 4 zones! Geweldig voor de mensen die van zwemmen houden. 

Ook is er voor kinderen een kinderclub met animatie waardoor zij zich geen moment zullen vervelen. Als je een hapje wil eten is er een bar-restaurant waar er de hele dag voor jong en oud lekkere gerechten worden geserveerd.

Voor een familievriendelijke camping die op 10 minuten rijden van het strand ligt is camping Saint Louis de perfecte keus om met de camper te verblijven!

Camping caravaning Pommiers des Trois Pays

Als je op zoek bent naar een kleine vier sterren camping in een rustige omgeving dan is camping Pommiers des Trois Pays perfect! Deze camping biedt naast basisvoorzieningen veel luxe voorzieningen. Zo is er een zwembad, een bar, een wandelgebied voor honden, een speeltuin, een jeu de boule baan, een pingpongtafel en gratis wifi over de gehele camping! De camping is omgeven door een prachtig natuurgebied waar gewandeld en gefietst kan worden, het strand van Calais ligt op zo’n 25 km afstand. 

Prijzen zijn al vanaf € 21,- per dag! Dus als je op zoek bent naar een rustige en betaalbare camping waar je met de camper kan staan is dit de perfecte keus.

Rots bij Calais

Château du Gandspette

Als je op zoek bent naar een camping met 4 sterren die in een natuurgebied ligt, dan ben je bij Chateau du Gandspette aan het juiste adres. Deze camping beschikt over alle basisvoorzieningen en meer! 

Zo is er een zwembad, een multi sportveld, een tennisbaan, een speeltuin, pingpongtafels en een springkussen. Zo weet je zeker dat er iets te doen is voor iedereen. Naast deze activiteiten is er ook een restaurant waar Vlaamse specialiteiten worden geserveerd en in juli en augustus komt de bakker elke ochtend naar de camping zodat er vers brood kan worden gehaald voor het ontbijt.

Prijzen zijn vanaf € 33,- per dag, dus ben jij op zoek naar een luxe verblijf die geschikt is voor jong en oud? Dan is Chateau du Gandspette de perfecte plek om te verblijven!

Met de camper naar Calais

Wij hopen dat we je genoeg informatie hebben kunnen geven voor een geweldig verblijf nabij Calais. Ben je helemaal enthousiast geworden om met een camper weg te gaan, maar beschik je zelf niet over een camper? Bekijk ons actuele aanbod van de te huren campers. Wij wensen je alvast een mooie reis toe!

Meer lezen over camperreizen naar Frankrijk ? Bekijk vooral onze volgende blogs!